Talk about Talent gespreks­kaarten

Ga op ongedwongen wijze met jongeren in gesprek over de vijf Intenso talenten zodat inzicht ontstaat in hun eigen talenten en die van de ander.

25,00 ex. BTW [30,25 incl. BTW]

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Met de Talk about Talent gesprekskaarten kun je op ongedwongen wijze met jongeren in gesprek gaan over hun aangeboren talenten, ook wel overexcitabilities, genoemd. Deze talenten liggen aan de basis van de de Intenso-methode, welke is gebaseerd op de positieve desintegratie theorie.

De gesprekskaartjes zijn verdeeld in de vijf talenten van de Intenso-methode en omvatten ieder tien kenmerkende zinnen van dat talent. Aan de hand van de kaartjes kan er met het kind in gesprek gegaan worden over de verschillende talenten.

De kaartjes zijn losjes gebaseerd op de overexcitabilities vragenlijst; de OEQ-II.

Door samen te kijken welke kaartjes bij het kind passen, ontstaat er een beeld van de talenten en prikkelgevoeligheid van het kind op de volgende vijf gebieden:

Door inzicht hierin te krijgen, kan er begrip ontstaan voor de eigen talenten en kan er worden toegewerkt naar het creëren van balans tussen onderprikkeling en overprikkeling. De talenten zijn namelijk bij de juiste prikkeling een cadeautje om te hebben. Zij zorgen voor een intense beleving van het leven en kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van je eigen persoonlijkheid. Ze kunnen echter ook zorgen voor overprikkeling en onderprikkeling. Dit kan leiden tot allerlei gedrag, waardoor jongeren soms totaal verkeerd begrepen worden. Inzicht in de talenten, kan helpend zijn bij het leren kijken voorbij het gedrag maar naar de onderliggende behoefte van de jongere.

Wil je leren werken met de Intenso materialen? Schrijf je dan in voor de Intenso training die regelmatig gegeven wordt.