Kinderboek ‘Een nieuwe school voor de Intenso’s’.

Lees in het Intenso kinderboek over de vijf draken die symbool staan voor de vijf talenten die een kind kan hebben. Hierdoor kan inzicht ontstaan in de eigen talenten en de krachten en valkuilen daarvan.

22,50 ex. BTW [22,50 incl. BTW]

Beschrijving

WEGENS VAKANTIE WORDEN BESTELLINGEN VANAF WEEK 35 WEER VERZONDEN.

Dit boek is geschreven om (hoog)gevoelige en/of intens begaafde kinderen kennis te laten maken met de vijf Intenso draken. Iedere draak bevat eigenschappen van een van de vijf talenten. (emotioneel, intellectueel, verbeeldend, zintuiglijk en psychomotorisch intens) In het boek worden tevens tips gegeven hoe met deze talenten kan worden omgegaan.

De talenten kunnen worden gezien als een soort superpowers die je kunt leren kanaliseren zodat ze je niet overweldigen. Om deze reden is gekozen voor draken. Enerzijds kunnen de talenten vuur geven wanneer er sprake is van onderprikkeling of overprikkeling, maar anderzijds kunnen ze je ook vleugels geven wanneer je intens geprikkeld wordt.

Het verhaal neemt je mee in het leven van de Intenso draken na een verhuizing. Ze maken zich klaar voor de eerste dag op hun nieuwe school. Iedere draak beleeft dat op zijn of haar eigen wijze. Hun moeder en leerkracht accepteren de Intenso’s zoals ze zijn, wat hen helpt bij zo’n spannende dag. Zo wordt deze dag voor hen alle vijf een fijne eerste schooldag!

Dit boek is onderdeel van de Intenso-methode. Deze methode omvat verder de Prikkelpraatjes gesprekskaarten, het ChillSkillz spel en de Intenso training.
De methode is ontwikkeld om de vijf talenten, ook wel overprikkelbaarheden of overexcitabilities genoemd (voortkomend uit de positieve desintegratie theorie), toegankelijk te maken voor kinderen en hun verzorgers of begeleiders. De methode is bedoeld om intens begaafde en/of (hoog)gevoelige kinderen te helpen inzicht te krijgen in hun intensiteiten.

Wil je graag meer leren over de Intenso’s en hoe je de materialen kunt inzetten? Schrijf je dan in voor de Intenso training die regelmatig gegeven wordt.

Inkijkexemplaar