Hybride Opleiding Specialist Stress bij HoogBegaafdheid (online + 4 live dagen)

Specialist Stress bij HoogBegaafdheid

In deze hybride opleiding volg je online de training Stress bij HoogBegaafdheid en woon je 4 live opleidingsdagen bij waarin je actief aan de slag gaat met het leren toepassen van de geleerde kennis. 

Veel trainingen en opleidingen omtrent hoogbegaafdheid zijn sterk gericht op het cognitieve gedeelte. Maar zoals zichtbaar wordt in het Delphimodel en het model van Tessa Kieboom bestaat hoogbegaafdheid uit zoveel meer dan een hoge intelligentie. Het is een combinatie van denken, voelen en zijn -> HeartBraining. 

Een vaak gehoorde opmerking over hoogbegaafde kinderen is dat hoogbegaafden wel een wandelend hoofd lijken. Dit komt doordat het contact met het voelen sterk verminderd is. Dit kan om allerlei redenen ontstaan. Een kind dat alleen nog maar denkt, doet dit vaak om te kunnen omgaan met alle heftige gevoelens en prikkels. Andersom kan ook het geval zijn. Een kind wordt zo overspoeld door alles wat het voelt, dat het denken niet meer lukt. Of dat bijvoorbeeld de creativiteit wordt platgelegd. De verbinding tussen hoofd en hart is niet zoals het zou moeten zijn. Er is sprake van een disbalans. Dit weer in balans gaan brengen noemen wij HeartBraining!

Dit heeft alles te maken met stressregulatie. Deze opleiding leidt jou op om kinderen, jongeren en gezinnen met kenmerken van hoogbegaafdheid te ondersteunen bij het leren hun stress te herkennen, begrijpen en verminderen. 

De overexcitabilities en de positieve desintegratie theorie kunnen heel helpend zijn in het cognitieve luik (het brein) en het zijnsluik (het hart)  in kaart brengen en bovenal in balans te brengen. Maar de opleiding bestaat uit zoveel meer. Zo wordt het systemisch gedachtengoed meegenomen, krijg je een volledig unieke stressregulatie-methodiek aangeleerd en dit alles vanuit het hoofd, hart en handen principe. Je krijgt de nieuwe informatie aangereikt (hoofd), je gaat deze informatie doorvoelen (hart) en je krijgt de tools aangereikt om anderen hierbij te gaan begeleiden. (hart)

Wie, wat en hoe?

 Deze opleiding is bedoeld voor personen die werken met kinderen en/of jongeren die kenmerken van hoogbegaafdheid laten zien.

Hierbij is van belang dat je opgeleid bent om kinderen te begeleiden/coachen aangezien dit een specialisatie opleiding is en geen coachopleiding. (kindercoaches, talentbegeleiders, psychologen, orthopedagogen, jeugdprofessionals, jeugdzorgmedewerkers, leerkrachten, plusklas docenten, specialisten hoogbegaafdheid, intern begeleiders, zorgcoördinatoren etc.) 

Werken aan jezelf én je professionaliteit

In de opleiding ga je zowel aan de slag met je professionaliteit als met jezelf. De opleiding heeft namelijk een coachend karakter. Ook jij leert HeartBrainen tijdens de opleiding!

Door de methode te ervaren en te doorvoelen kan je op een dieper level de methode overbrengen op je cliënten of leerlingen. Je krijgt inzicht in je eigen ontwikkeling. Van hieruit maken we de vertaling naar kinderen. De methode is in te zetten voor zowel kinderen als jongeren of volwassenen.

Inschrijven
Prijs

€ 2.000,- excl. BTW

€ 1.750,-  excl. BTW

LENTE-ACTIE!

Nu tijdelijk maar liefst  250,- euro korting!  

Vermeld de kortingscode 2024LA bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Alle Intenso materialen voor kinderen én jongeren/volwassenen zijn natuurlijk bij de opleiding inbegrepen. Tevens zijn alle downloads van Ik & mijn Stress-ik bij de opleiding inbegrepen.

Licentie en certificering

Na het behalen van het certificaat ontvang je de Specialist Stress bij HoogBegaafdheid die geldig is voor de periode van één jaar. De licentie kan jaarlijks worden verlengd voor € 125,-. 

Je kunt als Specialist Stressregulatie bij hoogbegaafdheid vermeld worden op deze website zodat cliënten hun weg naar jou kunnen vinden.

Praktische informatie

De opleiding vindt plaats in Roosendaal.

Er wordt gewerkt met kleine groepen  om diepgang in de opleiding te kunnen garanderen. Daarnaast heeft de opleiding een coachend karakter en wordt ook om deze reden met een kleine groep gewerkt.

Natuurlijk zijn de dagen geheel verzorgd. Het enige dat je mee hoeft te brengen is een enthousiaste, leergierige instelling!

DATA:

19 en 20 november, 15 januari en 19 maart.